Menu główne

PRZYSTAWKI ZIMNE | COLD STARTERS
Śledź na pumperniklu | smażona kwaśna śmietana | palona cebula | oliwa koperkowa

Herring on pumpernickel | fried sour cream | roasted onion | dill oil

27 zł

Ozory w galarecie | piana chrzanowa | pesto z kolendry | jajko poche

Tongues in jelly | horseradish foam | coriander pesto | egg poche

29 zł

Klasyczny tatar wołowy z marynowanym borowikiem i szalotką | majonez z gorczycy | jajko przepiórcze

Classic beef tartare with marinated boletus and shallots | mustard mayonnaise | quail egg

41 zł

PRZYSTAWKI GORĄCE | HOT STARTERS
Pielmieni ukraińskie z dziczyzną | palone masło orzechowe | kwaśna śmietana | smażona cebula

Ukrainian Pielmieni with venison | roasted peanut butter | sour cream | fried onion

39 zł

Wątróbka cielęca | czerwona cebula | pieczarka portobello | blin z kaszy manny | sos śmietanowy

Veal liver | red onion | portobello mushroom | semolina pancake | cream sauce

34 zł

ZUPY | SOUPS
Rosół z domowym makaronem | młoda marchewka | natka pietruszki

Broth with homemade noodles | young carrot | parsley

19 zł

Krem z pieczonych słodkich ziemniaków | mleko kokosowe | cieciorka | młody szczaw | oliwa chili

Baked sweet potato cream | coconut milk | chickpeas | young sorrel | chili oil

25 zł

Barszcz czerwony zabielany | puree ziemniaczane ze szczypiorem | smażona biała kapusta | marynowane sało

Bleached red borscht | potato puree with chives | fried white cabbage | pickled lard

26 zł

Zupa rybna z łososiem bałtyckim i krewetką | warzywa korzeniowe duszone w pomidorach malinowych

Fish soup with Baltic salmon and prawn | root vegetables stewed in raspberry tomatoes

36 zł
MAKARONY | PASTA
Makaron strozapretti | grillowany kurczak | sos śmietanowy z kurkami | płatki parmezanu | zielona pietruszka

Strozapretti pasta | grilled chicken | cream sauce with chanterelles | parmesan flakes | green parsley

38 zł

Makaron tagliatelle | pulpeciki z królika | sos z pieczonych pomidorów | ser Grana Padano | prażone pestki w tymiankowym karmelu

Tagliatelle pasta | rabbit meatballs | baked tomato sauce | Grana Padano cheese | roasted seeds in thyme caramel

39 zł

SAŁATKI | SALADS
Sałata rzymska z wędzonym łososiem na ciepło | karmelizowany ser bursztyn | oliwki greckie | pomidorki cherry | świeży ogórek | gotowanie jajko przepiórcze | ziołowy sos winegret

Romaine lettuce with warm smoked salmon | caramelized amber cheese | Greek olives | cherry tomatoes | fresh cucumber | cooking quail egg | herbal vinaigrette sauce

46 zł

Sałatka z młodego szpinaku i kolorowych sałat | wolno pieczony rostbef | świeże truskawki | nasiona granatu | smoczy owoc | oliwa dyniowa | majonez z młodego buraka

Salad of young spinach and colorful salads | slow roast roast beef | fresh strawberries | pomegranate seeds | dragon fruit | Pumpkin oil | young beet mayonnaise

48 zł

DANIE GŁÓWNE | MAIN DISHES
Tradycyjne „Żarkoje” | gulasz wołowy z warzywami i pieczonymi frytkami | czapa z ciasta drożdżowego

Traditional „Żarkoje” | beef stew with vegetables and baked fries | hat made of yeast dough

48 zł

Prażona kasza bulgur | boczniaki | chrupiące szparagi | młody szpinak | sos pesto

Roasted bulgur | oyster mushrooms | crispy asparagus | young spinach | pesto sauce

34 zł

Pierogi z kapustą i mięsem na maśle klarowanym | okrasa z boczku i cebuli | concasse z pomidorów i kolendry

Dumplings with cabbage and meat on clarified butter | bacon and onion lard | tomato concasse and coriander

35 zł

Panierowany sznycel schabowy | tłuczone ziemniaki | mizeria z ogórka i kwaśnej śmietany

Breaded pork chop | mashed potatoes | cucumber and sour cream salad
38 zł

Policzki wieprzowe w ciemnym sosie chrzanowym | puree ziemniaczane | kalafiory marynowane w ajvarze | świeże sałaty z oliwą

Pork cheeks in dark horseradish sauce | mashed potatoes | cauliflowers marinated in ajvar | fresh lettuce with olive oil

 45 zł

Pierś z perliczki bastowana w maśle I leniwe kluski | fasolka szparagowa z pomidorami I wytrawny sos morelowy z tokajem

Guinea fowl breast basted in butter | lazy noodles | green beans with tomatoes | dry apricot sauce with tokaj

 

62 zł

Stek z polędwicy wołowej pieczone bataty z kolendrą i kapusta pak choi |
Sos z zielonego pieprzu

Beef tenderloin steak | baked sweet potatoes with coriander | pak choi cabbage | green pepper sauce

87 zł

Gicz jagnięca duszona w czerwonym winie | gołąbek nadziewany twarogiem i wędzonym boczkiem | sos miętowy | oliwa szczypiorkowa

Lamb shank stewed in red wine | stuffed cabbage with cottage cheese and smoked bacon | mint sauce | chives oil

89 zł

RYBY | FISHES
Polędwica z dorsza po „krymsku” | risotto z zielonym groszkiem |
warzywa duszone w białym winie i śmietanie

Cod sirloin „Crimean” style | risotto with green peas |
vegetables stewed in white wine and cream

63 zł

Stek z łososia | puree z kukurydzy | zielone szparagi | blanszowane pomidorki cherry | kolorowe sałaty z oliwą cytrynową

Salmon steak | corn puree l green asparagus | blanched cherry tomatoes | colorful lettuces with lemon oil

68 zł

DESERY | DESSERTS
Deser lodowy (3 gałki lodów) | świeże owoce | bita śmietana

Ice cream dessert (3 scoops of ice cream) | fresh fruit | whipped cream

22 zł

Domowa szarlotka | sos waniliowy | truskawki | kawior z limonki

Homemade apple pie | vanilla sauce | strawberries | lime caviar

23 zł

Sernik z malinami i kruszonką z białej czekolady

Cheesecake with raspberries and white chocolate crumble

24 zł

Beza z kremem mascarpone | owoce sezonowe

Meringue with mascarpone cream | seasonal fruit

24 zł

Menu kids

zupy | soups
Domowa zupa pomidorowa z makaronem

Homemade tomato soup with noodles
15 zł

Tradycyjny rosół z kluseczkami | marchewka

Traditional broth with dumplings | carrot
12 zł

DANIE GŁÓWNE | MAIN DISHES
Chrupiące stripsy z kurczaka | fryty lub puree ziemniaczane | mizeria z ogórków w śmietanie

Crispy chicken strips | potato fries or mashed potatoes | cucumber salad in sour cream

22 zł

Panierowane paluszki rybne | frytki lub puree ziemniaczane | surówka z marchewki i jabłka

Breaded fish fingers | fries or mashed potatoes | carrot and apple salad

25 zł

Zarezerwuj




KROK 1

KROK 2

 

forward icon Goście
1 2 3 4 5 6 7
...
8 9 10 11 12 13 14 15
>
W przypadku rezerwacji restauracji dla większej grupy nasz zespól skontaktuje się z Państwem w celu ustalenia szczegółów i potwierdzenia rezerwacji.

calendar Data
paź
08
sob.
paź
09
niedz.
paź
10
pon.
paź
11
wt.
paź
12
śr.
paź
13
czw.
paź
14
pt.

...

time Czas
error
error Rezerwacja nie jest dostępna w wybranym dniu. Proszę wybrać inny dzień.
loader


 

Goście: 2
Data:
Czas:

Wpisz prawidłową nazwę

Wprowadź prawidłowy telefon

Wpisz poprawny adres e-mail



loader
<   WSTECZ
ZAREZERWUJ   >



Dziękujemy za rezerwację!

Otrzymaliśmy Państwa zgłoszenie i wkrótce je zrealizujemy. Prosimy pamiętać, że rezerwacja nie jest potwierdzona do momentu otrzymania od nas pisemnego potwierdzenia.

Numer rezerwacji: 0

Jeśli masz już rezerwację, prosimy kliknij tutaj, aby anulować.




KROK 1


Dziękujemy za anulowanie rezerwacji!
Dziękujemy za anulowanie rezerwacji. Otrzymaliśmy Twoją prośbę i wkrótce ją zrealizujemy.

 

Proszę wprowadzić prawidłowy numer rezerwacji

Wpisz imię i nazwisko, telefon lub e-mail

Podaj powód

error
<   WSTECZ
ODWOŁAJ REZERWACJĘ   >
loader


Rezerwacja
kontakt@restauracjawinnica.pl
ul. Winnicka 4 | 25-344 Kielce
+48 513 056 444