Menu główne


Od poniedziałku do czwartku w godzinach 12-17 
oraz w Piątek w godz. 12-16 
oferujemy zestawy lunch'owe
(Zupa i Danie Główne) w cenie 35 zł

menu można znaleźć codziennie na naszych kanałach w social media
PRZYSTAWKI ZIMNE | COLD STARTERS
Śledź po ,,Japońsku’’ | sałatka z zielonego groszku i kiszonego ogórka | majonez Kielecki | jajko przepiórcze | kolorowe oliwy

Herring in „Japanese” | salad with green peas and pickled cucumber | Kielecki mayonnaise | quail egg | colored olive

31 zł

Klasyczny tatar wołowy z szalotką | borowiki w marynacie octowej | emulsja z ziaren gorczycy | majonez z czosnku niedźwiedziego | żółtko

Classic beef tartare with shallots | boletus in vinegar marinade | mustard seed emulsion | wild garlic mayonnaise | yolk

49 zł

Płatki z wolno gotowanej wołowiny | marynowany ogórek |sałatka z glonów wakame | salsa z ananasa | mango | ziołowy chlebek naan 

Flakes of slow-cooked beef | pickled cucumber | wakame seaweed salad | salsa from pineapple | mango | herbal naan bread 

49 zł

PRZYSTAWKI GORĄCE | HOT STARTERS
Wytrawne placuszki z kukurydzy | kwaśna śmietana z trawą cytrynową | kawior czerwony z pstrąga tęczowego

Dry corn pancakes | sour cream with lemongrass | rainbow trout red caviar 

29 zł

Ravioli z ricottą i szpinakiem | boczniaki z patelni | sos Aurore 

Ravioli with ricotta and spinach | pan fried oyster mushrooms | Aurore sauce

39 zł

Duszona Wątróbka z królika w ciemnym sosie z porzeczki i miodu | czerwona cebula | placuszki z soczewicy | mus z owoców leśnych 

Stewed rabbit liver in dark currant and honey sauce | red onion |
lentil pancakes | forest fruit mousse 

37 zł

ZUPY | SOUPS
Rosół wołowo-drobiowy | makaron | marchew | natka pietruszki 

CBeef and poultry broth | noodles | carrot | fresh parsley 

22 zł

Bulion królewski | pielmieni wieprzowo-wołowe | warzywa korzeniowe | natka pietruszki 

Royal broth | pork and beef pelmeni | root vegetables | fresh parsley 

27 zł

Barszcz czerwony | pielmieni wieprzowo-wołowe | szczypior 

Red borscht | pork and beef pelmeni | chives 

31 zł

Zabielany barszczyk czerwony | ziemniaki puree | smażona kapusta z fasolą 

Whitened red borscht | potato puree | fried cabbage with beans

34 zł

Krem z pieczonej marchewki i papryki | warzywne pierożki gyoza | cytrynowy wegański creme fraiche 

Roasted carrots and peppers cream | vegetable gyoza dumplings | lemon vegan creme fraiche 

34 zł

Zupa koperkowa | fenkuł | polenta z kaszy manny | seler naciowy | oliwa smakowa 

Dill soup | fennel | semolina polenta | celery | flavored olive oil 

29 zł

MAKARONY | PASTA
Makaron tagliolini | sepia | duszone małże w białym winie | zielone pesto | parmezan | natka pietruszki 

Tagliolini pasta | sepia | stewed mussels in white wine | green pesto | Parmesan | fresh parsley

44 zł

Makaron garganelli na oliwie | grillowana pierś z perliczki z kością | pomidorki koktajlowe | cukinia | oliwa czosnkowa | Grana padano 

Garganelli pasta in olive oil | grilled guinea fowl breast with bone | cherry tomatoes | zucchini | garlic oil | Grana padano 

47 zł

SAŁATKI | SALADS
Rzymska sałata z grilowaną piersią kurczaka | dip czosnkowy z anchois | płatki parmezanu | maślane grzanki

Romaine lettuce with grilled chicken breast | garlic dip with anchovies | parmesan flakes | buttered croutons 

41 zł

Ser burrata faszerowany miętowym chłodnikiem z ogórka | kolorowe pomidory | sałaty sezonowe | prowansalski vinaigrette

Burrata cheese stuffed with cucumber mint cold soup | colorful tomatoes | seasonal lettuce | provencal vinaigrette

39 zł

Sałatka z makaronem orecchiette | długo dojrzewająca szynka | pesto bazyliowe | melon | rukola | orzeszki ziemne | truskawki

BOrecchiette Pasta Salad | long-ripening ham | Pesto
basil | melon | arugula | peanuts | strawberries

41 zł

DANIE GŁÓWNE | MAIN DISHES
Tradycyjne „Żarkoje” | gulasz wołowy z warzywami i pieczonymi frytkami | czapa z ciasta drożdżowego

Traditional „Żarkoje” | beef stew with vegetables and baked fries | hat made of yeast dough

51 zł

Sznycel schabowy | zasmażana słodka kapusta z boczkiem i koprem | tłuczone ziemniaki

Pork Schnitzel | fried sweet cabbage with bacon and dill | mashed potatoes

46 zł

Policzki wołowe | puree z białych warzyw | ciemny sos chrzanowy | glazurowana marchew | żel z rabarbaru i czerwonej porzeczki

Beef cheeks | white vegetable puree | dark horseradish sauce | glazed carrots | rhubarb and redcurrant gel

57 zł

Żeberko wieprzowe | tymiankowa glazura barbecue á la Jack Daniels | ziemniaki Hasselback z kozim serem | mix sałat 

Pork rib | thyme barbecue glaze à la Jack Daniels | Hasselback potatoes with goat cheese | salad mix 

57 zł

Confitowane udo z gęsi faszerowane kanelem z marynowanej karkówki | sos supreme | gnocchi szpinakowe | sałatka z młodych pieczonych buraków z jabłkiem

Confit goose leg stuffed with marinated chuck steak | supreme sauce |
spinach gnocchi | Salad of young roasted beetroots with apple

79 zł

Pieczona pieczarka Portobello | salsa z suszonych pomidorów i oliwek | szafranowe risotto | warzywa korzeniowe | groszek cukrowy z czosnkiem i peperonchino | wegańska mozzarella

Roasted Portobello mushroom | sun-dried tomatoes and olives salsa | saffron risotto | root vegetables | sugar peas with garlic and peperonchino | vegan mozzarella 

41 zł

Polędwica wołowa | sos bordoski | blin ziemniaczany | sezonowe sałaty | karmelizowana cykoria | twarożek z rzodkiewką

Beef tenderloin | bordeaux sauce | potato pancake | seasonal lettuce | caramelized chicory | cottage cheese with radish

114 zł

Stek T-Bone | sos bordoski | blin ziemniaczany | sezonowe sałaty | karmelizowana cykoria | twarożek z rzodkiewką

T-Bone steak | bordeaux sauce | potato pancake | seasonal lettuce | caramelized chicory | cottage cheese with radish 

127 zł

Stek Tomahawk | sos bordoski | blin ziemniaczany | sezonowe sałaty | karmelizowana cykoria | twarożek z rzodkiewką

Tomahawk steak | bordeaux sauce | potato pancake | seasonal lettuce | caramelized chicory | cottage cheese with radish 

127 zł

RYBY | FISHES
Duszone Krewetki tygrysie | sos winno-maślany | chrupiąca bagietka | pomidorki cherry | kolorowe sałaty

Stewed Tiger prawns | wine-butter sauce | crispy baguette | cherry tomatoes | colorful lettuce

71 zł

Pstrąg łososiowy bastowany w maśle | krem z białych szparagów | szpinak z serem gorgonzola | palone puree ziemniaczane

Salmon trout basted in butter | cream of white asparagus | spinach with Gorgonzola cheese | roasted potato puree

64 zł

Halibut z patelni | sos porowy | pieczone bataty | blanszowane zielone warzywa

Halibut from the pan | leek sauce | baked sweet potatoes | blanched green vegetables

67 zł

DESERY | DESSERTS
Monoporcja (witryna) 

Monoportion (refrigerator at the bar) 

27 zł

Sernik na zimno z jagodami | lody miętowe | bita śmietana | owoce sezonowe 

Cold cheesecake with blueberries | mint ice cream | whipped cream | seasonal fruit

29 zł

Deser lodowy | bita śmietana | świeże owoce 

Ice cream dessert | whipped cream | fresh fruit 

25 zł

Beza z kremem mascarpone | owoce | kawior limonkowy 

Meringue with mascarpone cream | fruit | lime caviar 

28 zł

Ciastko ptysiowe | krem śmietanowo-waniliowy z wiśniami | sos mango

Puff pastry | cream-vanilla cream with cherries | mango sauce 

28 zł

Menu kids

zupy | soups
Domowa zupa pomidorowa z makaronem

Homemade tomato soup with noodles

17 zł

Tradycyjny rosół z kluseczkami | marchewka

Traditional broth with dumplings | carrot

15 zł

DANIE GŁÓWNE | MAIN DISHES
Makaron spaghetti | sos bolognese | Parmezan

Spaghetti pasta | bolognese sauce | Parmesan

27 zł

Chrupiące stripsy z kurczaka | fryty lub puree ziemniaczane | mizeria z ogórków w śmietanie

Crispy chicken strips | potato fries or mashed potatoes | cucumber salad in sour cream

25 zł

Panierowane paluszki rybne | frytki lub puree ziemniaczane | surówka z marchewki i jabłka

Breaded fish fingers | fries or mashed potatoes | carrot and apple salad

27 zł

Gnocchi faszerowane kremem czekoladowym | twaróg | maślana kruszonka | owoce

Gnocchi stuffed with chocolate cream | curd | butter crumble | fruit

29 zł

Zarezerwuj




KROK 1

KROK 2

 

forward icon Goście
1 2 3 4 5 6 7
...
8 9 10 11 12 13 14 15
>
W przypadku rezerwacji restauracji dla większej grupy nasz zespól skontaktuje się z Państwem w celu ustalenia szczegółów i potwierdzenia rezerwacji.

calendar Data
cze
08
czw.
cze
09
pt.
cze
10
sob.
cze
11
niedz.
cze
12
pon.
cze
13
wt.
cze
14
śr.

...

time Czas
error
Rezerwacja w dniu dzisiejszym jest niedostępna. Proszę wybrać inny dzień.
error Rezerwacja nie jest dostępna w wybranym dniu. Proszę wybrać inny dzień.
loader


 

Goście: 2
Data:
Czas:

Wpisz prawidłową nazwę

Wprowadź prawidłowy telefon

Wpisz poprawny adres e-mail



loader
<   WSTECZ
ZAREZERWUJ   >



Dziękujemy za rezerwację!

Otrzymaliśmy Państwa zgłoszenie i wkrótce je zrealizujemy. Prosimy pamiętać, że rezerwacja nie jest potwierdzona do momentu otrzymania od nas pisemnego potwierdzenia.

Numer rezerwacji: 0

Jeśli masz już rezerwację, prosimy kliknij tutaj, aby anulować.




KROK 1


Dziękujemy za anulowanie rezerwacji!
Dziękujemy za anulowanie rezerwacji. Otrzymaliśmy Twoją prośbę i wkrótce ją zrealizujemy.

 

Proszę wprowadzić prawidłowy numer rezerwacji

Wpisz imię i nazwisko, telefon lub e-mail

Podaj powód

error
<   WSTECZ
ODWOŁAJ REZERWACJĘ   >
loader


Rezerwacja
kontakt@restauracjawinnica.pl
ul. Winnicka 4 | 25-344 Kielce
+48 513 056 444