
Menu główne
PRZYSTAWKI ZIMNE | COLD STARTERS
Śledź po japońsku | zielony groszek | jajka | ogórek kiszony | majonez Kielecki | oliwa szczypiorkowa
Japanese herring | green peas | eggs | pickled cucumber | „Kielecki” mayonnaise | chive oil
29 zł
Klasyczny tatar wołowy z marynowanym borowikiem i szalotką | majonez z gorczycy | jajko przepiórcze
Classic beef tartare with marinated boletus and shallots | mustard mayonnaise | quail egg
46 zł
Cielęcina vitellotonato | sos tuńczykowy | kolorowe sałaty
Veal vitellotonato | tuna sauce | colorful lettuces
48 zł
PRZYSTAWKI GORĄCE | HOT STARTERS
Grillowany ser wędzony | konfitura z śliwek, mango i żurawiny | prażony słonecznik
Grilled smoked cheese | plum, mango, and cranberry jam | roasted sunflower seeds
32 zł
Gęsie żołądki w duszonej cebuli z majerankiem | placuszek gryczany
Goose stomachs in stewed onion with marjoram | buckwheat pancake
34 zł
Tradycyjne pierogi z grzybami i kapustą | cebulka prażona | masło orzechowe
Traditional dumplings with mushrooms and cabbage | roasted onion | peanut butter
36 zł
ZUPY | SOUPS
Rosół drobiowo wołowy z makaronem | marchewka | natka pietruszki
Chicken and beef broth with noodles | carrot | fresh parsley
19 zł
Rosół drobiowo wołowy z litewskimi kołdunami | marchewka | natka pietruszki
Chicken and beef broth broth with Lithuanian dumplings | carrot | parsley
25 zł
Tradycyjny barszcz czerwony z litewskimi kołdunami | okrasa z boczku | szczypior
Traditional red borscht with Lithuanian dumplings | bacon lard | chives
27 zł
Kremowa zupa z dyni | salsa z mango i chilli | karmelizowane pestki dyni | oliwa
Creamy pumpkin soup | mango and chilli salsa | caramelized pumpkin seeds | olive oil
27 zł
Mięsna zupa myśliwska | kluski lane | suszone grzyby | warzywa
Hunting meat soup | poured dumplings | dried mushrooms | vegetables
37 zł
MAKARONY | PASTA
Pappardelle z kurczakiem | śmietanowy sos kurkowy | ser grana padano | zielona pietruszka
Pappardelle with chicken | cream chanterelle sauce | grana padano cheese | parsley
38 zł
Strozzapreti z krewetkami na białym winie | pomidorki cherry | cukinia | tarty parmezan
Strozzapreti with prawns on white wine | cherry tomatoes | zucchini | grated parmesan
49 zł
SAŁATKI | SALADS
Sałata rzymska z grillowaną piersią kurczaka kukurydzianego | pomidorki cherry | sos czosnkowy | płatki parmezanu | maślane grzanki
Romaine lettuce with grilled corn chicken breast |
cherry tomatoes | garlic sauce | parmesan flakes | buttery croutons
39 zł
Kolorowe sałaty | wolno pieczony rostbef | marynowane gruszki | filetowana pomarańcza | ogórek | cebulka perłowa | piklowane buraczki | winegret | sos „rubinowy”
Colorful lettuces | slow roast roast beef | pickled pears |
filleted orange | cucumber | pearl onion | pickled beetroots | vinaigrette | „ruby” sauce
49 zł
DANIE GŁÓWNE | MAIN DISHES
Tradycyjne „Żarkoje” | gulasz wołowy z warzywami i pieczonymi frytkami | czapa z ciasta drożdżowego
Traditional „Żarkoje” | beef stew with vegetables and baked fries | hat made of yeast dough
48 zł
Prażona kasza bulgur | boczniaki | warzywne pappardelle | sos pesto | wegański parmezan
Roasted bulgur | oyster mushrooms | vegetable pappardelle | pesto sauce | vegan parmesan
34 zł
Panierowany sznycel schabowy | tłuczone ziemniaki | zasmażana kwaszona kapusta z kminem
Breaded pork chop | mashed potatoes | fried sauerkraut with cumin
41 zł
Policzki wieprzowe w białym sosie chrzanowym | kluski śląskie | zasmażane buraki
Pork cheeks in white horseradish sauce | Silesian dumplings | fried beetroots
49 zł
Golonka wieprzowa | warzywa korzeniowe w ciemnym piwie | pieczone jabłko z żurawiną | puree z groszku
Pork knuckle | root vegetables in dark beer | baked apple with cranberries | pea puree
56 zł
Stek z polędwicy wołowej | smażone kapelusze borowika z cebulą | zapiekanka ziemniaczana | orientalna sałatka z ogórka | sos pieprzowy
Beef tenderloin steak | fried boletus hats with onions |
potato casserole | oriental cucumber salad | pepper sauce
110 zł
Stek T-Bone | smażone kapelusze borowika z cebulą | zapiekanka ziemniaczana | orientalna sałatka z ogórka | sos pieprzowy
T-Bone Steak | fried boletus hats with onions | potato casserole |
oriental cucumber salad | pepper sauce
120 zł
Stek Rib-eay z antrykotu | smażone kapelusze borowika z cebulą | zapiekanka ziemniaczana | orientalna sałatka z ogórka | sos pieprzowy
Rib-eay steak with entrecote | fried boletus hats with onions | potato casserole | oriental cucumber salad | pepper sauce
120 zł
RYBY | FISHES
Dorsz smażony na maśle,,po krymsku” | risotto z zielonym groszkiem | warzywa duszone w śmietanie
Cod fried in butter, „Crimean style” | risotto with green peas | vegetables stewed in sour cream
65 zł
Pieczony filet halibuta pod zieloną kruszonką | puree z kalafiora | kardamon | krążki cebulowe | blanszowany brokuł | sos krewetkowy
Baked halibut fillet with green crumble | cauliflower puree | cardamom | onion rings | blanched broccoli | shrimp sauce
67 zł
DESERY | DESSERTS
Monoporcja (witryna)
Monoportion (refrigerator at the bar)
23 zł
Deser lodowy (3 gałki lodów) | świeże owoce | bita śmietana
Ice cream dessert (3 scoops of ice cream) | fresh fruit | whipped cream
22 zł
Sernik z brzoskwinią | kruszonka z białej czekolady | mus z truskawek
Cheesecake with peach | white chocolate crumble | strawberry mousse
25 zł
Beza z kremem mascarpone | owoce | kawior jagodowy
Meringue with mascarpone cream | fruit | blueberry caviar
25 zł
Tartaletka z kruchego ciasta | duszone śliwki | sos migdałowy
Shortcrust pastry tartlet | stewed plums | almond sauce
25 zł
Menu kids
zupy | soups
Domowa zupa pomidorowa z makaronem
Homemade tomato soup with noodles
15 zł
Tradycyjny rosół z kluseczkami | marchewka
Traditional broth with dumplings | carrot
12 zł
DANIE GŁÓWNE | MAIN DISHES
Chrupiące stripsy z kurczaka | fryty lub puree ziemniaczane | mizeria z ogórków w śmietanie
Crispy chicken strips | potato fries or mashed potatoes | cucumber salad in sour cream
22 zł
Panierowane paluszki rybne | frytki lub puree ziemniaczane | surówka z marchewki i jabłka
Breaded fish fingers | fries or mashed potatoes | carrot and apple salad
25 zł
Zarezerwuj
KROK 1
KROK 2
![]() |
Goście |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
...
8
9
10
11
12
13
14
15
|
> |
![]() |
Data |
st.
29 niedz. |
st.
30 pon. |
st.
31 wt. |
lt.
01 śr. |
lt.
02 czw. |
lt.
03 pt. |
lt.
04 sob. |
... |
![]() |
Czas |



Goście: | 2 |
Data: | |
Czas: |

< WSTECZ
|
ZAREZERWUJ >
|
Otrzymaliśmy Państwa zgłoszenie i wkrótce je zrealizujemy. Prosimy pamiętać, że rezerwacja nie jest potwierdzona do momentu otrzymania od nas pisemnego potwierdzenia.
Numer rezerwacji: 0
KROK 1

< WSTECZ
|
ODWOŁAJ REZERWACJĘ >
|
