
Menu główne
Od poniedziałku do czwartku w godzinach 12-17 oraz w Piątek w godz. 12-16 oferujemy zestawy lunch'owe
(Zupa i Danie Główne) w cenie 35 zł
(Zupa i Danie Główne) w cenie 35 zł
menu można znaleźć codziennie na naszych kanałach w social media
PRZYSTAWKI ZIMNE | COLD STARTERS
Śledź po ,,Japońsku’’ | sałatka z zielonego groszku i kiszonego ogórka | majonez Kielecki | jajko przepiórcze | kolorowe oliwy
Herring in „Japanese” | salad with green peas and pickled cucumber | Kielecki mayonnaise | quail egg | colored olive
31 zł
Klasyczny tatar wołowy z szalotką | borowiki w marynacie octowej | emulsja z ziaren gorczycy | majonez z czosnku niedźwiedziego | żółtko
Classic beef tartare with shallots | boletus in vinegar marinade | mustard seed emulsion | wild garlic mayonnaise | yolk
49 zł
Płatki z wolno gotowanej wołowiny | marynowany ogórek |sałatka z glonów wakame | salsa z ananasa | mango | ziołowy chlebek naan
Flakes of slow-cooked beef | pickled cucumber | wakame seaweed salad | salsa from pineapple | mango | herbal naan bread
49 zł
PRZYSTAWKI GORĄCE | HOT STARTERS
Wytrawne placuszki z kukurydzy | kwaśna śmietana z trawą cytrynową | kawior czerwony z pstrąga tęczowego
Dry corn pancakes | sour cream with lemongrass | rainbow trout red caviar
29 zł
Ravioli z ricottą i szpinakiem | boczniaki z patelni | sos Aurore
Ravioli with ricotta and spinach | pan fried oyster mushrooms | Aurore sauce
39 zł
Duszona Wątróbka z królika w ciemnym sosie z porzeczki i miodu | czerwona cebula | placuszki z soczewicy | mus z owoców leśnych
Stewed rabbit liver in dark currant and honey sauce | red onion |
lentil pancakes | forest fruit mousse
37 zł
ZUPY | SOUPS
Rosół wołowo-drobiowy | makaron | marchew | natka pietruszki
CBeef and poultry broth | noodles | carrot | fresh parsley
22 zł
Bulion królewski | pielmieni wieprzowo-wołowe | warzywa korzeniowe | natka pietruszki
Royal broth | pork and beef pelmeni | root vegetables | fresh parsley
27 zł
Barszcz czerwony | pielmieni wieprzowo-wołowe | szczypior
Red borscht | pork and beef pelmeni | chives
31 zł
Zabielany barszczyk czerwony | ziemniaki puree | smażona kapusta z fasolą
Whitened red borscht | potato puree | fried cabbage with beans
34 zł
Krem z pieczonej marchewki i papryki | warzywne pierożki gyoza | cytrynowy wegański creme fraiche
Roasted carrots and peppers cream | vegetable gyoza dumplings | lemon vegan creme fraiche
34 zł
Zupa koperkowa | fenkuł | polenta z kaszy manny | seler naciowy | oliwa smakowa
Dill soup | fennel | semolina polenta | celery | flavored olive oil
29 zł
MAKARONY | PASTA
Makaron tagliolini | sepia | duszone małże w białym winie | zielone pesto | parmezan | natka pietruszki
Tagliolini pasta | sepia | stewed mussels in white wine | green pesto | Parmesan | fresh parsley
44 zł
Makaron garganelli na oliwie | grillowana pierś z perliczki z kością | pomidorki koktajlowe | cukinia | oliwa czosnkowa | Grana padano
Garganelli pasta in olive oil | grilled guinea fowl breast with bone | cherry tomatoes | zucchini | garlic oil | Grana padano
47 zł
SAŁATKI | SALADS
Rzymska sałata z grilowaną piersią kurczaka | dip czosnkowy z anchois | płatki parmezanu | maślane grzanki
Romaine lettuce with grilled chicken breast | garlic dip with anchovies | parmesan flakes | buttered croutons
41 zł
Ser burrata faszerowany miętowym chłodnikiem z ogórka | kolorowe pomidory | sałaty sezonowe | prowansalski vinaigrette
Burrata cheese stuffed with cucumber mint cold soup | colorful tomatoes | seasonal lettuce | provencal vinaigrette
39 zł
Sałatka z makaronem orecchiette | długo dojrzewająca szynka | pesto bazyliowe | melon | rukola | orzeszki ziemne | truskawki
BOrecchiette Pasta Salad | long-ripening ham | Pesto
basil | melon | arugula | peanuts | strawberries
41 zł
DANIE GŁÓWNE | MAIN DISHES
Tradycyjne „Żarkoje” | gulasz wołowy z warzywami i pieczonymi frytkami | czapa z ciasta drożdżowego
Traditional „Żarkoje” | beef stew with vegetables and baked fries | hat made of yeast dough
51 zł
Sznycel schabowy | zasmażana słodka kapusta z boczkiem i koprem | tłuczone ziemniaki
Pork Schnitzel | fried sweet cabbage with bacon and dill | mashed potatoes
46 zł
Policzki wołowe | puree z białych warzyw | ciemny sos chrzanowy | glazurowana marchew | żel z rabarbaru i czerwonej porzeczki
Beef cheeks | white vegetable puree | dark horseradish sauce | glazed carrots | rhubarb and redcurrant gel
57 zł
Żeberko wieprzowe | tymiankowa glazura barbecue á la Jack Daniels | ziemniaki Hasselback z kozim serem | mix sałat
Pork rib | thyme barbecue glaze à la Jack Daniels | Hasselback potatoes with goat cheese | salad mix
57 zł
Confitowane udo z gęsi faszerowane kanelem z marynowanej karkówki | sos supreme | gnocchi szpinakowe | sałatka z młodych pieczonych buraków z jabłkiem
Confit goose leg stuffed with marinated chuck steak | supreme sauce |
spinach gnocchi | Salad of young roasted beetroots with apple
79 zł
Pieczona pieczarka Portobello | salsa z suszonych pomidorów i oliwek | szafranowe risotto | warzywa korzeniowe | groszek cukrowy z czosnkiem i peperonchino | wegańska mozzarella
Roasted Portobello mushroom | sun-dried tomatoes and olives salsa | saffron risotto | root vegetables | sugar peas with garlic and peperonchino | vegan mozzarella
41 zł
Polędwica wołowa | sos bordoski | blin ziemniaczany | sezonowe sałaty | karmelizowana cykoria | twarożek z rzodkiewką
Beef tenderloin | bordeaux sauce | potato pancake | seasonal lettuce | caramelized chicory | cottage cheese with radish
114 zł
Stek T-Bone | sos bordoski | blin ziemniaczany | sezonowe sałaty | karmelizowana cykoria | twarożek z rzodkiewką
T-Bone steak | bordeaux sauce | potato pancake | seasonal lettuce | caramelized chicory | cottage cheese with radish
127 zł
Stek Tomahawk | sos bordoski | blin ziemniaczany | sezonowe sałaty | karmelizowana cykoria | twarożek z rzodkiewką
Tomahawk steak | bordeaux sauce | potato pancake | seasonal lettuce | caramelized chicory | cottage cheese with radish
127 zł
RYBY | FISHES
Duszone Krewetki tygrysie | sos winno-maślany | chrupiąca bagietka | pomidorki cherry | kolorowe sałaty
Stewed Tiger prawns | wine-butter sauce | crispy baguette | cherry tomatoes | colorful lettuce
71 zł
Pstrąg łososiowy bastowany w maśle | krem z białych szparagów | szpinak z serem gorgonzola | palone puree ziemniaczane
Salmon trout basted in butter | cream of white asparagus | spinach with Gorgonzola cheese | roasted potato puree
64 zł
Halibut z patelni | sos porowy | pieczone bataty | blanszowane zielone warzywa
Halibut from the pan | leek sauce | baked sweet potatoes | blanched green vegetables
67 zł
DESERY | DESSERTS
Monoporcja (witryna)
Monoportion (refrigerator at the bar)
27 zł
Sernik na zimno z jagodami | lody miętowe | bita śmietana | owoce sezonowe
Cold cheesecake with blueberries | mint ice cream | whipped cream | seasonal fruit
29 zł
Deser lodowy | bita śmietana | świeże owoce
Ice cream dessert | whipped cream | fresh fruit
25 zł
Beza z kremem mascarpone | owoce | kawior limonkowy
Meringue with mascarpone cream | fruit | lime caviar
28 zł
Ciastko ptysiowe | krem śmietanowo-waniliowy z wiśniami | sos mango
Puff pastry | cream-vanilla cream with cherries | mango sauce
28 zł
Menu kids
zupy | soups
Domowa zupa pomidorowa z makaronem
Homemade tomato soup with noodles
17 zł
Tradycyjny rosół z kluseczkami | marchewka
Traditional broth with dumplings | carrot
15 zł
DANIE GŁÓWNE | MAIN DISHES
Makaron spaghetti | sos bolognese | Parmezan
Spaghetti pasta | bolognese sauce | Parmesan
27 zł
Chrupiące stripsy z kurczaka | fryty lub puree ziemniaczane | mizeria z ogórków w śmietanie
Crispy chicken strips | potato fries or mashed potatoes | cucumber salad in sour cream
25 zł
Panierowane paluszki rybne | frytki lub puree ziemniaczane | surówka z marchewki i jabłka
Breaded fish fingers | fries or mashed potatoes | carrot and apple salad
27 zł
Gnocchi faszerowane kremem czekoladowym | twaróg | maślana kruszonka | owoce
Gnocchi stuffed with chocolate cream | curd | butter crumble | fruit
29 zł
Zarezerwuj
KROK 1
KROK 2
![]() |
Goście |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
...
8
9
10
11
12
13
14
15
|
> |
![]() |
Data |
cze
08 czw. |
cze
09 pt. |
cze
10 sob. |
cze
11 niedz. |
cze
12 pon. |
cze
13 wt. |
cze
14 śr. |
... |
![]() |
Czas |



Goście: | 2 |
Data: | |
Czas: |

< WSTECZ
|
ZAREZERWUJ >
|
Otrzymaliśmy Państwa zgłoszenie i wkrótce je zrealizujemy. Prosimy pamiętać, że rezerwacja nie jest potwierdzona do momentu otrzymania od nas pisemnego potwierdzenia.
Numer rezerwacji: 0
KROK 1

< WSTECZ
|
ODWOŁAJ REZERWACJĘ >
|
