Menu główne

PRZYSTAWKI ZIMNE | COLD STARTERS
Śledź po japońsku | zielony groszek | jajka | ogórek kiszony | majonez Kielecki | oliwa szczypiorkowa

Japanese herring | green peas | eggs | pickled cucumber | „Kielecki” mayonnaise | chive oil

29 zł

Klasyczny tatar wołowy z marynowanym borowikiem i szalotką | majonez z gorczycy | jajko przepiórcze

Classic beef tartare with marinated boletus and shallots | mustard mayonnaise | quail egg

46 zł

Cielęcina vitellotonato | sos tuńczykowy | kolorowe sałaty 

Veal vitellotonato | tuna sauce | colorful lettuces 

48 zł

PRZYSTAWKI GORĄCE | HOT STARTERS
Grillowany ser wędzony | konfitura z śliwek, mango i żurawiny | prażony słonecznik

Grilled smoked cheese | plum, mango, and cranberry jam | roasted sunflower seeds 

32 zł

Gęsie żołądki w duszonej cebuli z majerankiem | placuszek gryczany 

Goose stomachs in stewed onion with marjoram | buckwheat pancake

34 zł

Tradycyjne pierogi z grzybami i kapustą | cebulka prażona | masło orzechowe 

Traditional dumplings with mushrooms and cabbage | roasted onion | peanut butter 

36 zł

 

ZUPY | SOUPS
Rosół drobiowo wołowy z makaronem | marchewka | natka pietruszki 

Chicken and beef broth with noodles | carrot | fresh parsley 

19 zł

Rosół drobiowo wołowy z litewskimi kołdunami | marchewka | natka pietruszki 

Chicken and beef broth broth with Lithuanian dumplings | carrot | parsley 

25 zł

Tradycyjny barszcz czerwony z litewskimi kołdunami | okrasa z boczku | szczypior 

Traditional red borscht with Lithuanian dumplings | bacon lard | chives 

27 zł

Kremowa zupa z dyni | salsa z mango i chilli | karmelizowane pestki dyni | oliwa 

Creamy pumpkin soup | mango and chilli salsa | caramelized pumpkin seeds | olive oil 

27 zł

Mięsna zupa myśliwska | kluski lane | suszone grzyby | warzywa 

Hunting meat soup | poured dumplings | dried mushrooms | vegetables 

37 zł

MAKARONY | PASTA
Pappardelle z kurczakiem | śmietanowy sos kurkowy | ser grana padano | zielona pietruszka 

Pappardelle with chicken | cream chanterelle sauce | grana padano cheese | parsley

38 zł

Strozzapreti z krewetkami na białym winie | pomidorki cherry | cukinia | tarty parmezan 

Strozzapreti with prawns on white wine | cherry tomatoes | zucchini | grated parmesan 

49 zł

SAŁATKI | SALADS
Sałata rzymska z grillowaną piersią kurczaka kukurydzianego | pomidorki cherry | sos czosnkowy | płatki parmezanu | maślane grzanki 

Romaine lettuce with grilled corn chicken breast |
cherry tomatoes | garlic sauce | parmesan flakes | buttery croutons 

39 zł

Kolorowe sałaty | wolno pieczony rostbef | marynowane gruszki | filetowana pomarańcza | ogórek | cebulka perłowa | piklowane buraczki | winegret | sos „rubinowy”

Colorful lettuces | slow roast roast beef | pickled pears |
filleted orange | cucumber | pearl onion | pickled beetroots | vinaigrette | „ruby” sauce

49 zł

DANIE GŁÓWNE | MAIN DISHES
Tradycyjne „Żarkoje” | gulasz wołowy z warzywami i pieczonymi frytkami | czapa z ciasta drożdżowego

Traditional „Żarkoje” | beef stew with vegetables and baked fries | hat made of yeast dough

48 zł

Prażona kasza bulgur | boczniaki | warzywne pappardelle | sos pesto | wegański parmezan

Roasted bulgur | oyster mushrooms | vegetable pappardelle | pesto sauce | vegan parmesan

34 zł

Panierowany sznycel schabowy | tłuczone ziemniaki | zasmażana kwaszona kapusta z kminem

Breaded pork chop | mashed potatoes | fried sauerkraut with cumin

41 zł

Policzki wieprzowe w białym sosie chrzanowym | kluski śląskie | zasmażane buraki 

Pork cheeks in white horseradish sauce | Silesian dumplings | fried beetroots 

49 zł

Golonka wieprzowa | warzywa korzeniowe w ciemnym piwie | pieczone jabłko z żurawiną | puree z groszku

Pork knuckle | root vegetables in dark beer | baked apple with cranberries | pea puree

 56 zł

Stek z polędwicy wołowej | smażone kapelusze borowika z cebulą | zapiekanka ziemniaczana | orientalna sałatka z ogórka | sos pieprzowy

Beef tenderloin steak | fried boletus hats with onions |
potato casserole | oriental cucumber salad | pepper sauce 

110 zł

Stek T-Bone | smażone kapelusze borowika z cebulą | zapiekanka ziemniaczana | orientalna sałatka z ogórka | sos pieprzowy

T-Bone Steak | fried boletus hats with onions | potato casserole |
oriental cucumber salad | pepper sauce

120 zł

Stek Rib-eay z antrykotu | smażone kapelusze borowika z cebulą | zapiekanka ziemniaczana | orientalna sałatka z ogórka | sos pieprzowy

Rib-eay steak with entrecote | fried boletus hats with onions | potato casserole | oriental cucumber salad | pepper sauce 

120 zł

RYBY | FISHES
Dorsz smażony na maśle,,po krymsku” | risotto z zielonym groszkiem | warzywa duszone w śmietanie

Cod fried in butter, „Crimean style” | risotto with green peas | vegetables stewed in sour cream

65 zł

Pieczony filet halibuta pod zieloną kruszonką | puree z kalafiora | kardamon | krążki cebulowe | blanszowany brokuł | sos krewetkowy

Baked halibut fillet with green crumble | cauliflower puree | cardamom | onion rings | blanched broccoli | shrimp sauce

67 zł

DESERY | DESSERTS
Monoporcja (witryna) 

Monoportion (refrigerator at the bar) 

23 zł

Deser lodowy (3 gałki lodów) | świeże owoce | bita śmietana 

Ice cream dessert (3 scoops of ice cream) | fresh fruit | whipped cream

22 zł

Sernik z brzoskwinią | kruszonka z białej czekolady | mus z truskawek 

Cheesecake with peach | white chocolate crumble | strawberry mousse 

25 zł

Beza z kremem mascarpone | owoce | kawior jagodowy 

Meringue with mascarpone cream | fruit | blueberry caviar 

25 zł

Tartaletka z kruchego ciasta | duszone śliwki | sos migdałowy

Shortcrust pastry tartlet | stewed plums | almond sauce 

25 zł

Menu kids

zupy | soups
Domowa zupa pomidorowa z makaronem

Homemade tomato soup with noodles
15 zł

Tradycyjny rosół z kluseczkami | marchewka

Traditional broth with dumplings | carrot
12 zł

DANIE GŁÓWNE | MAIN DISHES
Chrupiące stripsy z kurczaka | fryty lub puree ziemniaczane | mizeria z ogórków w śmietanie

Crispy chicken strips | potato fries or mashed potatoes | cucumber salad in sour cream

22 zł

Panierowane paluszki rybne | frytki lub puree ziemniaczane | surówka z marchewki i jabłka

Breaded fish fingers | fries or mashed potatoes | carrot and apple salad

25 zł

Zarezerwuj




KROK 1

KROK 2

 

forward icon Goście
1 2 3 4 5 6 7
...
8 9 10 11 12 13 14 15
>
W przypadku rezerwacji restauracji dla większej grupy nasz zespól skontaktuje się z Państwem w celu ustalenia szczegółów i potwierdzenia rezerwacji.

calendar Data
st.
29
niedz.
st.
30
pon.
st.
31
wt.
lt.
01
śr.
lt.
02
czw.
lt.
03
pt.
lt.
04
sob.

...

time Czas
error
Rezerwacja w dniu dzisiejszym jest niedostępna. Proszę wybrać inny dzień.
error Rezerwacja nie jest dostępna w wybranym dniu. Proszę wybrać inny dzień.
loader


 

Goście: 2
Data:
Czas:

Wpisz prawidłową nazwę

Wprowadź prawidłowy telefon

Wpisz poprawny adres e-mail



loader
<   WSTECZ
ZAREZERWUJ   >



Dziękujemy za rezerwację!

Otrzymaliśmy Państwa zgłoszenie i wkrótce je zrealizujemy. Prosimy pamiętać, że rezerwacja nie jest potwierdzona do momentu otrzymania od nas pisemnego potwierdzenia.

Numer rezerwacji: 0

Jeśli masz już rezerwację, prosimy kliknij tutaj, aby anulować.




KROK 1


Dziękujemy za anulowanie rezerwacji!
Dziękujemy za anulowanie rezerwacji. Otrzymaliśmy Twoją prośbę i wkrótce ją zrealizujemy.

 

Proszę wprowadzić prawidłowy numer rezerwacji

Wpisz imię i nazwisko, telefon lub e-mail

Podaj powód

error
<   WSTECZ
ODWOŁAJ REZERWACJĘ   >
loader


Rezerwacja
kontakt@restauracjawinnica.pl
ul. Winnicka 4 | 25-344 Kielce
+48 513 056 444